Arcfiatalítás otthon 40 - 45 év után

40 év után ajánlott kozmetikai eljárások segítségét kérni az arcfiatalításhoz. Ebben a korban az anyagcsere folyamatok a bőr szöveteiben lelassulnak, rugalmassága csökken, megjelennek az első életkorfoltok és ráncok. A hámlasztó tanfolyamok, a hardver és az injekciós eljárások hosszú ideig késleltetik az öregedés nyilvánvaló jeleit.

Arcfiatalítás 40 év után

A bőrápolásnak kompetensnek és rendszeresnek kell lennie. A természetes frissességet napi otthoni hidratálás és táplálás, időszakos tisztítás és szépségmaszkok tartják fenn. Az életkor előrehaladtával a napi ellátás elégtelenné válik: a helyreállítási folyamatok, valamint az elasztin és a kollagén rostok szintézise a dermis mély rétegeiben lelassul, ami azonnal tükröződik az arcon:

 • a turgor csökken;
 • hámlás, pók erek jelennek meg;
 • ráncok jelennek meg a szem és a száj körül;
 • az arc tompává válik, az arcok lesüllyednek, ovális lebeg.
Nő öregedésgátló arckezeléseket használ

A 40 év utáni fiatalító arckezelések célja a már bekövetkezett változások kiküszöbölése és a szövetek természetes megújulásának serkentése. Erre a célra felületi, hardveres és injekciós technikákat alkalmaznak. Lényegük az integritás mély megtisztításában rejlik az elhalt sejtektől, a hasznos anyagokkal való telítettség: aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok. A hatás a bőr minden rétegére, a rostokra és a szomszédos izomrostokra hat.

Savhámozás

Felső rétegének eltávolítása elősegíti a bőr fiatalítását. Otthon felszíni hámozást végezhet gyümölcssel, szalicilsavval vagy alacsony koncentrációjú tejsavval. Alkalmazásakor az ilyen alapok feloldják az epidermisz sejtjeit, megszabadítják a bőrt a faggyútól és a faggyúmirigyek váladékától. Ennek eredményeként az arcszín javul, a kisebb hibák eltűnnek.

A közepes és mély savas hámlás a dermisz réteg szabályozott kémiai égése. Ez egy professzionális traumatikus eljárás, amelynek eredményeként az epidermisz teljesen megújul. A látható hatás elérése érdekében több napra van szükség, amely során az arc megőrzi az égés nyomait: megpirul és pelyhes marad. Ezután az epidermisz maradványait hámlasztják, a bőr egyenletes és sima lesz, színe kiegyenlítődik. Az eljárást félévente ajánlatos elvégezni.

Savhámlasztási eljárás

Mezoterápia

Ez az eljárás 40 év után az arcfiatalítás injekciós módszereihez tartozik. Ez a hialuronsav, kollagén, vitaminok és más aktív vegyületek koktéljainak bevezetését jelenti a bőr mély rétegeibe. Elért hatás:

 • a mély ráncok, redők és egyéb kifejezett hibák megszüntetése;
 • a hámozás megszüntetése;
 • a turgor javulása.
Mezoterápia

Az injekciók meglehetősen fájdalmasak, rövid távú duzzanatot, bőrpírt és viszketést okoznak a bőrön. A tartós eredmény érdekében 2-4 injekció szükséges. 6-12 hónap elteltével a kezelést megismételjük.

Biorevitalizáció

A dermis hialuronnal történő telítésének másik módja - egy olyan vegyület, amely felgyorsítja a mikrocirkulációt, a helyi anyagcsere folyamatokat és a saját kollagén termelését. Az anyag bejutását a bőrsejtekbe egy speciális hideg lézer vagy ultravékony tű biztosítja. A hialuron gél 1, 5–2 mm mélységig hatol. Az eljárás gyakorlatilag fájdalommentes.

Biorevitalizáció

Ennek eredményeként az arc kiegyenlítődik, az öregedési foltok, a ráncok eltűnnek, a bőr kisimul és feszesebbé válik. A hatás 3–6 hónapig tart.

Bio-megerősítés

Az úgynevezett ligatúra emelés vagy megerősítés speciális tartós vagy felszívódó szálak beültetése a bőrbe ezüstionokkal, tejsavkoncentrátumokkal, kollagénnel. Cél: az arc kontúrjának felemelése, a kettős áll eltávolítása, a szem alatti táskák simítása.

Bio-megerősítés

Túl korai 40 évesen olyan arcfiatalító eljárásokat végezni, mint például a bioerősítés. Általában később folyamodnak hozzájuk: 50 éves koruk elérése után. Az eljárás eredménye 4-6 évig tart.

Lézeres arcplasztika

A lézerrel történő fiatalító hardveres eljárásokat tartják a leghatékonyabbnak a bőrmegújítási folyamatok stimulálásában és az öregedés jeleinek kiküszöbölésében. Ezek között vannak:

 • frakcionált abláció: a problémás területek spot kezelése;
 • az arc lézeres felújítása: a sugár hatása a dermis felszínes és mély struktúráira, amelynek eredményeként a szabálytalanságok kisimulnak, a regeneráció stimulálódik;
 • fotorejuvenáció: az öregségi foltok halványítása, a kollagén szintézisének felgyorsítása pulzáló fényáram segítségével.
Lézeres arcemelés

A hatás már csak egy besugárzás után észrevehető. A lézeres eljárások a legbiztonságosabbak, mivel megvalósításuk során kizárt a fertőzés vagy az allergiás reakció kialakulásának kockázata. Az integument fájdalma és bőrpírja a munkamenet után 2-3 napig fennmarad. 1, 5-2 év múlva ismételt tanfolyamra van szükség.

Plasmolifting

Fiatalító injekciós technika. A biorevitalizáció vagy a mezoterápia alternatívájaként alkalmazzák, a hialuronsav intoleranciája mellett. Saját vérszérumot használnak készítményként. Egy eljáráshoz a pácienstől 30-100 ml-t kell bevenni. A frakciókra történő szétválasztás után a folyadékot a dermis rétegekbe injektálják 3 mm mélységig. Ennek eredményeként a kollagén szintézisének természetes felgyorsulása, az intracelluláris anyagcsere zajlik. A bőr kiegyenlítődik, felfrissül és hidratálódik.

A teljes tanfolyam 1-5 eljárást tartalmaz. A foglalkozások után az arc enyhe duzzanata jelentkezhet, 1-2 nap elteltével javul a bőr állapota. A fiatalító hatás hat hónapig tart.

Plasmolifting

Ózonterápia

Egy másik injekciós fiatalító technika, amely oxigén koktél használatán alapul. Három térfogatú oxigén - ózon, serkenti a nyirok áramlását, a kapillárisok munkáját, javítja a sejtek légzését és felgyorsítja a regenerációt. Az eredmény észrevehető az első munkamenet után:

 • az arc simított, friss és egészséges;
 • a bőr turgora megnő;
 • a szem alatti karikák és táskák eltűnnek.
Arcbőr fiatalító foglalkozás

Az ózonterápiás eljárás váltakozhat a plazmaemeléssel vagy a biorevitalizációval.

Fiatalító masszázs

Sokoldalú bőrsimító gyakorlatok, amelyeket otthon végezhet:

 1. Fújja fel az arcát, és forgassa a levegőt balról jobbra és hátra 5 percig. A mozgás segít az arc izmainak megerősítésében.
 2. Lassan húzza be ajkait befelé, amíg meg nem látja őket, és a körülötte lévő bőr nem nyúlik meg. Tartsa ebben a helyzetben 30 másodpercig, lazítson és ismételje meg a gyakorlatot. Ily módon a száj körüli ráncok kisimulhatnak.
Fiatalító arcmasszázs

Az arcizmokat naponta edzeni kell. Valódi kozmetikai masszázst ajánlott szakembernek elvégezni, különben fennáll az ellenkező hatás veszélye.