Darsonval a ráncokért - hogyan kell helyesen használni otthon az arcot

A ráncok különböző okok miatt jelennek meg az arcon. Az első ezek az epidermisz kiszáradásának vagy mikrotraumáinak következményei: nedvességvesztéssel vagy hialuronsav csökkenéssel a stratum corneum kiszárad és finom ráncot képez, amellyel a Darsonval képes megbirkózni. A mimikák kialakulása hosszabb ideig tart: amikor az izomrost megerőltetik, a fibroblasztok működésbe lépnek. De ha az izmok feszültség után visszatérnek eredeti állapotukba, akkor a fibroblasztok idővel deformálódnak és bőrráncokat képeznek.

Az életkor előrehaladtával csökken a keretként szolgáló kollagén rostok szintézise. Elpusztulása esetén a bőre elveszíti turgorát, "megereszkedik". Ez kombinálódik az izomrostok gyengülésével és deformációjával - az ovális elveszíti definícióját, redők keletkeznek az arcon, az állon és a nyakon.

Ha a folyamatot semmilyen módon nem akadályozzák, az életkorral kapcsolatos változások korábban megjelennek és megszilárdulnak. Lehetetlen teljesen megszabadulni a ráncoktól, de korai kialakulásuk megelőzése teljesen lehetséges.

Hogyan működik a Darsonval technika az arcon

A darsonvalizáció fizioterápiás eljárás, amely elektromos impulzus hatásán alapul.Egy speciális eszköz - a Darsonval - nagy frekvenciájú gyenge áramokat generál.Ezeknek erős stimuláló hatása van:

Az arcbőr darsonvalizálása
 • mindenekelőtt az áramok fokozzák a mikrocirkulációt, ezáltal javítva a bőr táplálkozását;
 • A darsonval megszünteti az érgörcsöket és javítja a vénás kiáramlást. És ezzel együtt javul a nyirokelvezetés, amely lehetővé teszi az ödéma megszabadulását;
 • gyenge áramnak való kitettség fokozza a dermis turgorát és segít növelni a bőrréteg sűrűségét;
 • a darsonval enyhíti az izomrostok görcseit is, amelyek mély bőrráncok kialakulásához vezetnek;
 • az elektromos áram elősegíti a bőr regenerálódását.

A darsonvalizációt nemcsak a kozmetológiában alkalmazzák a fiatalításra, hanem a bőrbetegségek, a neuralgia, az osteochondrosis, a trofikus fekélyek kezelésében is.

Ráncok (fiatalítás)

Az, hogy a darsonval segít-e a ráncokban, a bőr általános állapotától és a képződmények típusától függ. A készülék a mély és finom ráncok simítására szolgál. Az áramok hatása azonban nem pillanatnyi: a hajtás eltávolításához legalább 1 tanfolyamot kell átesnie. Az áram közvetetten hat a bőrre: a dermis mikrocirkulációjának javítása serkenti az intenzív kollagéntermelést. A legjobb eredmény érdekében speciális kollagén maszkokat és krémeket csatlakoztathat.

Jó vérkeringés mellett több higroszkópos anyag, például a hialuronsav, megmarad a dermiszben. A bőr magas hidratáltsága megszünteti az apró epidermális ráncokat.

A mély ráncokra, különösen a mimikai ráncokra gyakorolt hatás azzal magyarázható, hogy a gyenge nagyfrekvenciás áramok képesek enyhíteni az erek és az izomrostok görcseit.Amikor ez utóbbiak ellazulnak, eltűnik a ráncot fenntartó állandó feszültség. Sajnos ebben az esetben a fibroblasztok nincsenek teljesen helyreállítva, de az eredetihez közeli konfigurációt vesznek fel.

A második állon ovális emelés

Ez a kellemetlen képződés két fő okból következik be:

 • zsírfelhalmozódás - a zsírszövet egyszerűen az áll alatt rakódik le, amíg nehéz kettős ráncot képez. Ebben az esetben a darsonvalizáció gyakorlatilag nem ad eredményt, mivel az elektromos áram nem befolyásolja a zsírsejteket. Nagyon rosszul vezetik az áramot, ezért gyengén érzékenyek a hatásokra. Ennek megfelelően lehetetlen ily módon megszabadulni a kettős álltól;
 • megereszkedett - a kollagén és elasztin rostok csökkenésével a bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát. Ennek eredményeként a gravitáció hatására olyan helyen, mint az áll alatt, a bőr gyorsan megereszkedik. És ez a dermiszre és a zsírszövetre is vonatkozik. A Darsonval serkenti a kollagéntermelést és megvastagítja a bőr felső rétegét. Ez csökkenti a megereszkedést, és a kettős áll eltűnik vagy érezhetően kisebb lesz.

Az áll meghúzása érdekében ajánlatos kombinálni a Darsonval hatásait olyan gyakorlatokkal, mint az ajkak nyújtása, fokozott artikuláció.

A Darsoval ellenjavallatai és mellékhatásai

Az eljárás biztonsága ellenére nem mindig alkalmazható. Számos ellenjavallat akadályozza a ránctalanító készülék használatát:

 • terhesség alatt ez a fajta stimuláció haszontalan. A hormonális változások hatására a bőr sokkal lazábbá válik, és nem válhat rugalmassá, amíg a női test nem normalizálódik;
 • allergiára való hajlam - ez a bőr mechanikai és termikus hatásainak érzékenységére utal. Ebben az esetben a darsonval erős irritálóvá válik;
 • ellenjavallat a nyitott sebfelületek, karcolások, különféle gyulladások, valamint a súlyosbodás során fellépő bőrbetegségek;
 • az onkológiában a darsonvalizáció tilos;
 • bármilyen rossz véralvadással járó betegség ellenjavallat;
 • szív- és érrendszeri betegségek, pontosabban azok, amelyek befolyásolják a falak állapotát. Ha például a kapillárisok törékenysége túl magas, akkor lehetetlen árammal cselekedni, mivel ez az erek elpusztulásához vezet.

Az elektromos áram, még gyenge is, irritálja a bőrt.Ezért az eljárás után gyakran vannak mellékhatások:

 • az epidermisz vörössége és enyhe gyulladása - kevesebb mint egy nap alatt eltűnik;
 • bizsergés, zsibbadás;
 • hőérzet - az erek aktív munkájából ered;
 • foltok a bőrön.

Ha a bőrpír irritációvá és duzzanattá válik, ha az eljárás után kiütések jelennek meg, a darsonvalizáció leáll.

Hogyan kell helyesen alkalmazni a különböző területeket

A Darsonval számos melléklettel rendelkezik, amelyeket különböző célokra használnak. Az impulzusok frekvenciáját és teljesítményét bizonyos határok között szabályozzák. Ez teszi lehetővé az eszköz olyan hatékony használatát a szem körüli ráncok ellen, mint a kettős áll megszabadulásától.

A ráncok és redők eltávolításához, az arc oválisának meghúzásához érintésmentes technikát alkalmaznak. A fúvókával ellátott elektróda nem érinti a bőrt, hatását fokozza a szikra kisülésének megjelenése.

Homlok

A ráncok és a redők itt az állandó izomfeszültség miatt keletkeznek, ezért az eljárás első feladata a görcsök enyhítése. Hogyan kell használni a darsonval-ot a homlok elváltozásainak eltávolítására:

 1. A ráncok elsimításához 2 cm átmérőjű gomba alakú fúvókát használnak.
 2. Kisimítsa a ráncokat a homlok közepétől az oldaláig. Ezt az irányt a nyirokelvezetés iránya szabja meg.
 3. Az ütőerő közelebb van a maximumhoz. A masszázs legfeljebb 7 percig tart.
 4. Körkörös simogató mozdulatokkal fejezze be az eljárást. Ugyanakkor a teljesítmény megváltozik.

A szem körül (szemhéj)

A darsonval használata a szem körüli ráncok eltávolítására:

 1. Az eljáráshoz szirom alakú rögzítést használnak.
 2. A darsonvalizáció a legalacsonyabb teljesítményárammal kezdődik. A szemhéjak bőre nagyon vékony és finom, nincs szükség erős hatásra.
 3. Az idő múlásával a bőr alkalmazkodik az impulzusokhoz, ezért 5-10 alkalom után megnő a szemhéjak áramlása.
 4. A masszázs a felső szemhéjától kezdődik: a bőr a szem belső sarkától a külsőig simul. Az alsó szemhéj simítását az ellenkező irányba hajtják végre: a külső és a belső sarok között.
 5. A mozgások lassúak, pontosak, az eljárás időtartama 3-5 perc.

Nasolabialis redők

Ezt a formációt fenntarthatónak tekintik.A redők megjelenését a gravitáció és a bőr megereszkedése, valamint a kollagén keret deformációja okozza ezen a területen.Ezenkívül a mimikai izmok nagyon aktívak és folyamatosan dolgoznak itt:

 1. A maximális áramot használják az expozícióhoz: a nasolabialis redők stabilak, és a bőr ezen a helyen érzéketlen.
 2. Az eljáráshoz vagy egy pontot rögzítenek - ráncokat, vagy egy gombát - hajtogat.
 3. A masszázs az orr központi részéből indul, kisimítja magát a ráncot, majd felfelé halad a templomok felé. Így a Darsonval serkenti az izomrostok relaxációját és felgyorsítja az arcon lévő kollagén váz rekonstrukcióját.
 4. Az eljárás legalább 10 percig tart. Mély ráncok esetén az időszak hosszabb lehet.

A nasolabialis redők korábbi darsonvalizációja megkezdődik, annál jobb az eredmény és hosszabb ideig tart.

Milyen gyakran tudja elvégezni az eljárást és mennyi ideig kell használni (használni)

A darsonvalizáció folyamata átlagosan 20-25 eljárást igényel. A masszázst minden nap vagy minden másnap elvégzik, a bőr érzékenységétől függően. A foglalkozás 15–20 percig tart.A darsonvalizációt 3-4 havonta legfeljebb egyszer ajánlott megismételni.

Ha a készüléket személyes használatra használják, a főfogások között hetente 1-2 alkalommal elektromos masszázst lehet végezni. A munkamenet időtartamának minimálisnak kell lennie - legfeljebb 5-7 percig. Ebben az esetben a fő eljárás hatása tovább tart.

A ráncok megelőzése

A bőr öregedésének és a ráncok kialakulásának megelőzése érdekében nem szükséges erős expozíció. Hogyan kell alkalmazni a Darsonval-t megelőző célokra:

 1. Csak az érintkezési technikát alkalmazzák.Masszírozáskor a fúvóka szorosan illeszkedik a bőrhöz, de nyomás nélkül. Ebben az esetben a jelenlegi erő kisebb lesz, mint egy érintés nélküli masszázs esetén.
 2. Darsonvalizációt hajtanak végre, a masszázs vonalak mentén haladva a központból a perifériára. Oldalsó mozgás nem szükséges.
 3. A tanfolyam kevesebb eljárást tartalmaz - 10-től 15-ig.
 4. A munkamenet ideje nem haladja meg a 10 percet.

Az eljárás elvégzése otthon

A Darsonval nemcsak az orvosi eljárásokhoz használt masszív eszközök formájában készül, hanem sokkal hozzáférhetőbb mobil formában is. Ez utóbbiak privát módon megvásárolhatók és otthon is használhatók. Csak azt kell megérteni, hogy melyik eszközre van szükség, és melyiket érdemes jobban választani. Ebben az esetben a használati szabályok nem sokban különböznek a szépségszalonban alkalmazottaktól:

 1. A darsonvalizáció előtt a bőrt előkészítik: megtisztítják, alaposan megszárítják papírtörlővel vagy szalvétával. Nem lehet nedvesség.
 2. Érintkező felületek - fúvókák, alkohollal vagy más fertőtlenítőszerrel kezeltek.
 3. A készülék kiválasztja a szükséges teljesítményt, a fúvóka fel van szerelve.
 4. Masszázst végeznek. A céltól függően különböző eljárásokat alkalmaznak. Ha különböző zónákat dolgoznak fel, elengedhetetlen, hogy az egyik területről a másikra történő elmozduláskor szükség esetén megváltoztassák az impulzus teljesítményét és a fúvókát.
 5. A darsonvalizációt a nyak nyirokelvezetési masszázsával fejezik be - az álltól az kulcscsontig. Így a nyirokelvezetés javul.
 6. Az eljárás után a bőrt hidratálóval kenjük.

A darsonvalizálás után ne használjon alkoholos tonikokat és tinktúrákat.

Kozmetikus tippek

A maximális hatás elérése érdekében be kell tartania néhány ajánlást:

 • a készülék megvásárlása előtt meg kell ismerkednie az összes rendelkezésre álló modellel, és konzultálnia kell egy szakemberrel. Otthoni használatra nincs szükség túl erős eszköz megvásárlására;
 • be kell tartania a darsonval használatának szabályait. Különös figyelmet fordítson a korlátozásokra;
 • elektromasszázs szükséges a tanfolyamokon, a frekvencia betartásával. A véletlenszerű masszázs nem lesz előnyös;
 • A darsonval-t más öregedésgátló technológiákkal kombinálják.

A hatás fokozása érdekében az eljárás során speciális kontaktgéleket használhat.Ezek azonban csak mély ráncok és redők esetén ajánlottak.

Következtetés

 1. A darsonvalizáció egy speciális típusú stimuláló masszázs, amelyet alacsony teljesítményű elektromos áramokkal hajtanak végre.
 2. Az eljárást mind a bőr fiatalítására, mind a legkülönbözőbb betegségek kezelésére alkalmazzák.
 3. A darsonvalizálásra szolgáló eszköz mellékletekkel egészül ki. Hatékonyan kisimítják a ráncokat az arc különböző részein: a homlokon, a szem körül, a száj körül.
 4. A Darsonval-t mind a ráncok megszabadulására, mind azok megjelenésének megakadályozására használják.
 5. Az elektromasszázs eljárás otthon függetlenül is elvégezhető. Ebben az esetben érdemes betartani a szakemberek ajánlásait.